Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Finom szelet recept

Finom szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Sárga lap:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg porcukor
    • 15 evőkanál víz
    • 35 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor

    Középső lap:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg tortadara
    • 20 dkg kandírozott gyümölcs
    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg darált dió
    • 5 dkg apróra vágott dió
    • fél csomag sütőpor

    Krém:

    • 9 dl tej
    • 3 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
    • 30 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 5 dkg fehér csokoládé
    • 5 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a vizet és végül sütőporral elkevert lisztet.

    Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és előmelegített sütőben a tésztát készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni és ketté vágjuk. De lehet kétszer 5 tojással külön-külön piskótát sütni.

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd beletesszük a többi hozzávalókat és előmelegített sütőben ugyanakkora tepsiben, mint amiben a sárga lapokat sütöttük, készre sütjük.

    A pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. Közben a margarint a két félecukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.

    Összeállítás: sárga lap, krém, tojásfehérjéből készült lap, krém és megint sárga lap.

    Tetejére a csokoládékat külön-külön gőz felett felolvasztjuk és a tészta tetejére csurgatjuk. Egy éjszaka hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá