Finom szelet recept

Hozzávalók:
Sárga lap:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg porcukor
- 15 evőkanál víz
- 35 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- só
Középső lap:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg tortadara
- 20 dkg kandírozott gyümölcs
- 25 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg apróra vágott dió
- fél csomag sütőpor
- só
Krém:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 30 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 5 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a vizet és végül sütőporral elkevert lisztet.
Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és előmelegített sütőben a tésztát készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni és ketté vágjuk. De lehet kétszer 5 tojással külön-külön piskótát sütni.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd beletesszük a többi hozzávalókat és előmelegített sütőben ugyanakkora tepsiben, mint amiben a sárga lapokat sütöttük, készre sütjük.
A pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. Közben a margarint a két félecukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.
Összeállítás: sárga lap, krém, tojásfehérjéből készült lap, krém és megint sárga lap.
Tetejére a csokoládékat külön-külön gőz felett felolvasztjuk és a tészta tetejére csurgatjuk. Egy éjszaka hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »