Finom szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Sárga lap:

  • 10 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 15 evőkanál víz
  • 35 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor

Középső lap:

  • 10 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg tortadara
  • 20 dkg kandírozott gyümölcs
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg apróra vágott dió
  • fél csomag sütőpor

Krém:

  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a vizet és végül sütőporral elkevert lisztet.

Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és előmelegített sütőben a tésztát készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni és ketté vágjuk. De lehet kétszer 5 tojással külön-külön piskótát sütni.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd beletesszük a többi hozzávalókat és előmelegített sütőben ugyanakkora tepsiben, mint amiben a sárga lapokat sütöttük, készre sütjük.

A pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. Közben a margarint a két félecukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.

Összeállítás: sárga lap, krém, tojásfehérjéből készült lap, krém és megint sárga lap.

Tetejére a csokoládékat külön-külön gőz felett felolvasztjuk és a tészta tetejére csurgatjuk. Egy éjszaka hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.