Felhő szelet recept
Hozzávalók:
- 1 ek méz
- 1 tk szódabikarbóna
- 5 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 sárgája
- 1 cs vaníliás cukor vagy 1 tk vanília aroma
- 10 dkg porcukor
Krém:
- 8 dl tej
- 2 cs vaníliás puding
- 2 ek liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 ek vanília aroma
Hab:
- 4 dl habtejszín
- 2 ek cukor
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A tésztához a mézet a vajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Egy robotgép táljába öntjük a szódabikarbónával elkevert lisztet, a cukrot, a sót, a tojásokat, a mézes vajat és a vanília aromát, majd a géppel tésztát gyúrunk belőle.
Kettéosztjuk és vékonyra nyújtjuk, majd sütőlapon, vagy egy tepsi hátulján, sütőpapíron megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd az egyik lapot kockákra vágjuk.
A krémhez a pudingport a liszttel és egy kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat. Hozzáöntjük a maradék tejhez, majd sűrű krémmé főzzük és kihűtjük.
A vajat a poruckorral és a vanília aromával habosra keverjük, majd kis adagokban a főtt krémhez adjuk.
Megkenjük az alsó lapot a krémmel, majd a cukorral felverjük a habtejszínt és a krémre kenjük.
Ráhelyezzük a felkockázott lapokat, egy picit lenyomkodjuk, megszórjuk procukorral és betesszük a hűtőbe.
Egy éjszakát állni hagyjuk.