Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Felhő szelet recept

Felhő szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 ek méz
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 5 dkg vaj
    • 30 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 sárgája
    • 1 cs vaníliás cukor vagy 1 tk vanília aroma
    • 10 dkg porcukor

    Krém:

    • 8 dl tej
    • 2 cs vaníliás puding
    • 2 ek liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 1 ek vanília aroma

    Hab:

    • 4 dl habtejszín
    • 2 ek cukor

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A tésztához a mézet a vajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni.

    Egy robotgép táljába öntjük a szódabikarbónával elkevert lisztet, a cukrot, a sót, a tojásokat, a mézes vajat és a vanília aromát, majd a géppel tésztát gyúrunk belőle.

    Kettéosztjuk és vékonyra nyújtjuk, majd sütőlapon, vagy egy tepsi hátulján, sütőpapíron megsütjük.

    Hagyjuk kihűlni, majd az egyik lapot kockákra vágjuk.

    A krémhez a pudingport a liszttel és egy kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat. Hozzáöntjük a maradék tejhez, majd sűrű krémmé főzzük és kihűtjük.

    A vajat a poruckorral és a vanília aromával habosra keverjük, majd kis adagokban a főtt krémhez adjuk.

    Megkenjük az alsó lapot a krémmel, majd a cukorral felverjük a habtejszínt és a krémre kenjük.

    Ráhelyezzük a felkockázott lapokat, egy picit lenyomkodjuk, megszórjuk procukorral és betesszük a hűtőbe.

    Egy éjszakát állni hagyjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá