Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Anikó szelet recept

Anikó szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 17 dkg kristálycukor
    • 1 dl étolaj
    • 1 dl víz
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)

    Krém:

    • 8 dl tej
    • 2 cs vanília ízű pudingpor
    • 9 ek kristálycukor

    Tetejére:

    • 3 dl habtejszín (cukrászhab)

    Szóráshoz:

    • kakaópor (cukrozatlan)

    Elkészítése:

    Kézi mixerrel először az egész tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat is. A tojásos-cukros keverékbe belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.

    Szokásos módon megfőzzük a pudingot.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztának több, mint a felét beleöntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. A maradék masszába belekeverjük a kakaóport és tetszés szerint rákanalazgatjuk a sárga tésztára.

    A még meleg pudingot pedig a nyers tésztára egyenletesen ráöntjük (simítjuk) és előmelegített sütőben 170 fokon kb 25-30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).

    A felvert, kemény tejszínhabot a megsült és a már kihűlt sütemény tetejére egyenletesen rákenjük, azt pedig megszórjuk kakaóporral.

    Tálalás előtt szép, egyforma szeletekre felvágjuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá