Anikó szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 5 tojás
  • 17 dkg kristálycukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl víz
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)

Krém:

  • 8 dl tej
  • 2 cs vanília ízű pudingpor
  • 9 ek kristálycukor

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín (cukrászhab)

Szóráshoz:

  • kakaópor (cukrozatlan)

Elkészítése:

Kézi mixerrel először az egész tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat is. A tojásos-cukros keverékbe belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.

Szokásos módon megfőzzük a pudingot.

Sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztának több, mint a felét beleöntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. A maradék masszába belekeverjük a kakaóport és tetszés szerint rákanalazgatjuk a sárga tésztára.

A még meleg pudingot pedig a nyers tésztára egyenletesen ráöntjük (simítjuk) és előmelegített sütőben 170 fokon kb 25-30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).

A felvert, kemény tejszínhabot a megsült és a már kihűlt sütemény tetejére egyenletesen rákenjük, azt pedig megszórjuk kakaóporral.

Tálalás előtt szép, egyforma szeletekre felvágjuk!