Felhő szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 ek méz
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 5 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás + 1 sárgája
  • 1 cs vaníliás cukor vagy 1 tk vanília aroma
  • 10 dkg porcukor

Krém:

  • 8 dl tej
  • 2 cs vaníliás puding
  • 2 ek liszt
  • 3 tojás sárgája
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek vanília aroma

Hab:

  • 4 dl habtejszín
  • 2 ek cukor

Tetejére:

  • porcukor

Elkészítése:

A tésztához a mézet a vajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni.

Egy robotgép táljába öntjük a szódabikarbónával elkevert lisztet, a cukrot, a sót, a tojásokat, a mézes vajat és a vanília aromát, majd a géppel tésztát gyúrunk belőle.

Kettéosztjuk és vékonyra nyújtjuk, majd sütőlapon, vagy egy tepsi hátulján, sütőpapíron megsütjük.

Hagyjuk kihűlni, majd az egyik lapot kockákra vágjuk.

A krémhez a pudingport a liszttel és egy kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat. Hozzáöntjük a maradék tejhez, majd sűrű krémmé főzzük és kihűtjük.

A vajat a poruckorral és a vanília aromával habosra keverjük, majd kis adagokban a főtt krémhez adjuk.

Megkenjük az alsó lapot a krémmel, majd a cukorral felverjük a habtejszínt és a krémre kenjük.

Ráhelyezzük a felkockázott lapokat, egy picit lenyomkodjuk, megszórjuk procukorral és betesszük a hűtőbe.

Egy éjszakát állni hagyjuk.