Etelka almása recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 18 dkg hideg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1-2 evőkanál hideg tejszín
- 4 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet reszelt citromhéj kezeletlen
A töltelékhez:
- 1 kg piros alma
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliáscukor
- 10 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja és leve
- 2 evőkanál finom morzsa
Elkészítése:
Tészta:
Egy robotgép táljába tesszük a tészta összes hozzávalóját, majd a dagasztókanálra bízzuk a munkát. 3-as fokozattal pillanatok alatt megfelelő tésztát dagasztunk, majd fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük, akár egy éjszakára is.
Töltelék:
Az almát meghámozzuk. Felét felszeleteljük kis lapocskákra, és a saját levében roppanósra pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A másik felét lereszeljük összekeverjük egy kis cukorral, hagyjuk állni kicsit, majd finoman kinyomkodjuk a levét.
Végül összeforgatjuk a párolt almát a reszelttel, ízesítjük cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, citromlével.
Összeállítás:
Elővesszük a tésztát, és megfelezzük. Kinyújtjuk akkorára mint a sütőtepsi, ami 25×32-es.
Az alsó lapot megszurkáljuk, majd megszórjuk morzsával. Vastagon megkenjük a töltelékkel.
Rátesszük a másik lapot, és azt is megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe tolva 35 percig sütjük. Utána megszórjuk porcukorral.
Négyszögletesre szeleteljük, és kínáljuk.
Tipp:
Almás pite nélkül nem múlhat el ősz. Ahány ház annyiféle létezik. Rácsos, habos, ropogós, van ahol foszlós, vagy a legegyszerűbb.
Én most megmutatom az egyik kedvencet.
Egy magazinban találtam ezt a receptet, és szeretném megosztani veletek.
Sokféleképpen készítik, és én mindegyiket kipróbálom, mert a legjobb almás pite receptet keresem mindig. Ez is jó, de döntse el az aki elkészíti majd a családjának.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »