Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ernyő levelestésztából recept

Ernyő levelestésztából
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
135 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg sertészsír
    • 12,5 + 30 dkg búzaliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (M)
    • 1 ek 10 %-os ecet
    • 1,5 dl langyos víz

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg durvára vágott dió

    Szóráshoz:

    • vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    A zsírt a 12,5 dkg liszttel jól kikeverjük.

    A 30 dkg liszthez hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, valamint a langyos vízzel elkevert ecetet. Alaposan összedolgozzuk.

    Ha már hólyagos a tészta, akkor nyújtófa segítségével kinyújtjuk és a zsírral elkevert liszt egyharmad részét rákenjük a tésztára, majd felülről lefele, alulról felfele, jobbról alá, balról fölé hajtogatjuk és fél órát hűtőben pihentetjük.

    Fél óra letelte után még kétszer ismételjük meg (nyújtás, lekenés, hajtogatás, pihentetés).

    Amikor a háromszori hajtogatás megvolt, akkor a tésztát kinyújtjuk kb 5 mm vastagra. Egy nagyobb kést folyamatosan a gázlángon forrósítunk, mellyel kb 1,5-2 cm csíkokat vágunk a tésztából.

    A csíkokat az előre kissé felvert tojásfehérjével lekenjük, majd cukrozott vágott dióba mártjuk.

    Egy őzgerincformát felfordítunk, sütőpapírral beborítjuk és 2 cm távolságra ráfektetjük a csíkokat, előmelegített 200 fokos sütőben készre sütjük kb 15-20 perc alatt.

    Sütés után akár cukor nélkül, akár vaníliás porcukorba hempergetve kínáljuk!

    Tipp:

    A tészta felületét kenjük csak tojásfehérjével, az oldalát ne, mert nem lesz réteges!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá