Erdei gyümölcsös-vaníliás máktorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál mák (darált)
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 cs sütőpor
Vaníliás krém:
- 500 ml tej
- 8 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 30 g étkezési keményítő
- 100 g fehér csokoládé
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 200 ml tejszínhab
- 100 g margarin vagy vaj
Gyümölcskrém:
- 450 g erdei gyümölcs
- 3 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 150 ml víz
Tetejére:
- 150 ml tejszín
- 150 g csokoládé
Elkészítése:
A tortaformát előkészítünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásfehérjéket elkezdjük kihabosítani. Közben több részletben beledolgozzuk a cukrot és addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ekkor hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a mákot, majd a gép legalacsonyabb fokozatán elkeverjük a masszát.
A mákos massza felét a tepsibe simítjuk, majd kb 15 perc alatt megsütjük. Amint megsült a tészta, utána a maradék masszával ugyanígy járunk el.
Az eredi gyümölcshöz hozzáadjuk a cukrot és 50 ml vizet és felforraljuk. Kb 5 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. A pudingport a maradék vizzel elkeverjük, hozzáadjuk a gyümölcspéphez és sűrűre főzzük.
Még forrón elkenjük a mákos lapokon és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tojássárgákat és a cukrot fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a pudingport, keményítőt és kevés tejet, majd csomómentesre keverjük az egészet. Felöntjük a maradék tejjel, majd állandó keverés mellett sűsűre főzzük. Vigyázzunk, mert könnyen leéghet!!
A még forró krémhez hozzáadjuk a csokit és a margarin, majd addig keverjük, amíg el nem olvadnak a krémben. Folpackkal letakarva kihűtjük.
Amikor a krém kihűlt, akkor a tejszínt elkezdjük felverni. Amikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a krémet is és az egészet jól kihabosítjuk.
Egy tortatálra tesszük az egyik lapot és rákenjük a krém felét. Rátesszük a másik lapot és rákenjük egyenletesen a maradék krémet.
A tejszínt felforraljuk, majd hozzáadjuk a csokit és addig keverjük, amíg a csoki teljesen el nem olvad és a keverék csak langyos lesz.
A csokiganache-t óvatosan ráöntjük a krémre és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »