Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Era epres sütije recept

Era epres sütije
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 12 dkg kókuszzsír
    • 10 dkg gyümölcscukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 20 dkg tönkölybúza liszt /fehér/
    • 1 cs vanília pudingpor
    • 1 cs puncs pudingpor
    • 6 ek gyümölcscukor
    • 9 dl tej
    • 2 ek étkezési keményítő
    • 1 tk szódabikarbóna

    Krémhez:

    • 0,5 kg eper
    • 25 dkg mascarpone
    • 4 dl habtejszín
    • 1 cs étkezési zselatin
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 15 dkg gyümölcscukor /darálva/

    Elkészítése:
    Először a pudingokat készítjük el. Mindkét pudingot 4,5 dl tejben 3-3 evőkanál cukorral a szokásos módon megfőzzük és teljesen kihűtjük.

    A tésztához a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és a pudingokat felváltva a tésztán elosztjuk.

    175 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük és kihűtjük.

    Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és botmixerrel pürésítjük. A zselatint kevés vízzel simára dolgozzuk és a mikróban felolvasztjuk, kicsit hagyjuk hűlni, majd az eperhez adjuk,

    A mascarponét a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, végül hozzáadjuk az eperhez. A tejszínt jó keményre felverjük és összekeverjük az epres krémmel. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk és tálalásig hűtőbe tesszük.

    Díszíthetjük a süti tetejét eperrel, de ez elhagyható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá