Era epres sütije recept
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 12 dkg kókuszzsír
- 10 dkg gyümölcscukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 20 dkg tönkölybúza liszt /fehér/
- 1 cs vanília pudingpor
- 1 cs puncs pudingpor
- 6 ek gyümölcscukor
- 9 dl tej
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 tk szódabikarbóna
Krémhez:
- 0,5 kg eper
- 25 dkg mascarpone
- 4 dl habtejszín
- 1 cs étkezési zselatin
- 3 cs vaníliás cukor
- 15 dkg gyümölcscukor /darálva/
Elkészítése:
Először a pudingokat készítjük el. Mindkét pudingot 4,5 dl tejben 3-3 evőkanál cukorral a szokásos módon megfőzzük és teljesen kihűtjük.
A tésztához a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és a pudingokat felváltva a tésztán elosztjuk.
175 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük és kihűtjük.
Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és botmixerrel pürésítjük. A zselatint kevés vízzel simára dolgozzuk és a mikróban felolvasztjuk, kicsit hagyjuk hűlni, majd az eperhez adjuk,
A mascarponét a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, végül hozzáadjuk az eperhez. A tejszínt jó keményre felverjük és összekeverjük az epres krémmel. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk és tálalásig hűtőbe tesszük.
Díszíthetjük a süti tetejét eperrel, de ez elhagyható.