Epres-túrós sütemény recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 50 dkg eper
- 1 kg túró
- 15 dkg cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 citrom reszelt héja
- 3 evőkanál búzadara
Elkészítése:
Az epret megmossuk és felezzük. A töltelék hozzávalóit egy evőkanál búzadara kivételével kikeverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen két tepsiméretű lapot nyújtunk belőlük.
Az egyiket a vajjal vékonyan kikent tepsi aljába terítjük.
Megszórjuk egy evőkanál búzadarával és kirakjuk a felezett eperszemekkel.
Rásimítjuk a túrótölteléket, majd befedjük a másik lappal.
180 fokra melegített sütőbe toljuk és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtjük, majd szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
A családom egyik kedvence! :o)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »