Epres-túrós kevert recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 21*36 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg finomlisz
- 1 cs sütőpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom héja és leve
- 15 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 175 g 20 %-os tejföl
- csipet só
Túrós részhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál búzadara (ha lágy lenne akkor plusz 1 evőkanál darát lehet hozzá tenni)
- ízlés szerint gyümölcs a tetejére
Elkészítése:
Az egész tojásokat, cukrokat, citrom héját és levét alaposan kihabosítjuk, majfd hozzáadjuk a tejfölt, olajat és elkeverjük.
Belekeverjük a tojásos masszába a sütőporos lisztet és kicsit sűrűbb tésztát keverünk belőle.
A masszát sütőpapíros tepsibe öntjük és elsimítjuk.
A túrót a cukorral és a búzadarával jól elkeverjük. Ha lágy lenne a massza, akkor adjunk még hozzá darát. Ízlés szerint keverhetünk bele vaníliát, citromhéjat és levet.
A túrós masszát pöttyszerűen a tésztára halmozzuk egy kanállal, majd megszórjuk bőven aprított gyümölccsel.
180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Tálalás előtt ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









