Epres-rebarbarás leveles pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 40 dkg eper
- 20 dkg feldarabolt rebarbara
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 2 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3-4 ek édes morzsa (pl. babapiskóta)
Elkészítése:
A rebarbarát tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel, keverjük össze egy kevés cukorral, és hagyjuk állni egy fél órát. Ezután alaposan csepegtessük le, mielőtt a tésztára kerülne.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tojásokat, a vaníliás pudingport, a a habtejszínt, majd keverjük simára.
A sütőformába tegyünk sütőpapírt, helyezzük bele az előnyújtott leveles tésztát, majd szórjuk meg az édes morzsával. (én babapiskótát morzsoltam össze, és azzal szórtam meg)
Ezután pakoljuk rá a feldarabolt epret, és az alaposan lecsepegtetett rebarbarát, majd öntsük rá a cukros-tejszínes keveréket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »