Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-mascarponés kocka recept

Epres-mascarponés kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg kristálycukor
    • 8 dkg búzaliszt
    • 4 ek víz
    • 12 g vaníliás cukor
    • csipet só

    Krém:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín
    • 20 dkg friss eper
    • ízlés szerint porcukor
    • 6 g habfixáló
    • 1 ek citromlé

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük, közben fokozatosan adjuk hozzá a kétféle cukrot.

    A habhoz egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját, vizet, végül a lisztet dolgozzuk bele óvatosan.

    Egy 25*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A piskóta masszát beleöntjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

    A krémhez a mascarponét a cukorral és a citromlével kihabosítjuk. A megmosott epreket feldaraboljuk, pürésítjük, szűrőn átszűrjük és a mascarponés krémhez adjuk. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk.

    A megsült piskótát a tepsiből kiborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és kihűtjük teljesen.

    A piskótát a hosszabbik oldala mentén félbevágjuk. A krém 3/4-ed részével megtöltjük, a maradékkal a tetejét megkenjük. Eperrel és krémmel dekoráljuk ízlés szerint.

    Tálaláskor kockákra szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá