Epres-mascarponés kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg kristálycukor
- 8 dkg búzaliszt
- 4 ek víz
- 12 g vaníliás cukor
- csipet só
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg friss eper
- ízlés szerint porcukor
- 6 g habfixáló
- 1 ek citromlé
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük, közben fokozatosan adjuk hozzá a kétféle cukrot.
A habhoz egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját, vizet, végül a lisztet dolgozzuk bele óvatosan.
Egy 25*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A piskóta masszát beleöntjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a mascarponét a cukorral és a citromlével kihabosítjuk. A megmosott epreket feldaraboljuk, pürésítjük, szűrőn átszűrjük és a mascarponés krémhez adjuk. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk.
A megsült piskótát a tepsiből kiborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és kihűtjük teljesen.
A piskótát a hosszabbik oldala mentén félbevágjuk. A krém 3/4-ed részével megtöltjük, a maradékkal a tetejét megkenjük. Eperrel és krémmel dekoráljuk ízlés szerint.
Tálaláskor kockákra szeletelve kínáljuk.