Epres-mascarponés kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 8 dkg kristálycukor
  • 8 dkg búzaliszt
  • 4 ek víz
  • 12 g vaníliás cukor
  • csipet só

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg friss eper
  • ízlés szerint porcukor
  • 6 g habfixáló
  • 1 ek citromlé

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük, közben fokozatosan adjuk hozzá a kétféle cukrot.

A habhoz egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját, vizet, végül a lisztet dolgozzuk bele óvatosan.

Egy 25*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A piskóta masszát beleöntjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez a mascarponét a cukorral és a citromlével kihabosítjuk. A megmosott epreket feldaraboljuk, pürésítjük, szűrőn átszűrjük és a mascarponés krémhez adjuk. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk.

A megsült piskótát a tepsiből kiborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és kihűtjük teljesen.

A piskótát a hosszabbik oldala mentén félbevágjuk. A krém 3/4-ed részével megtöltjük, a maradékkal a tetejét megkenjük. Eperrel és krémmel dekoráljuk ízlés szerint.

Tálaláskor kockákra szeletelve kínáljuk.