Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epertorta recept

Epertorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 10 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek olaj
    • 1 csésze liszt (kb 15 dkg)
    • 1 tk sütôpor

    Tetejére:

    • 1 csomag vaniliás pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 500 ml tej
    • 60 dkg eper
    • 2 csomag piros) tortazselé
    • 2-3 ek cukor
    • 500 ml víz

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, cukrot, majd a sütőporos átszitált lisztet és az olajat.

    24-26 cm-es kapcsos formát kivajazunk, lisztezünk. Beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.

    Amíg a tészta hűl, elkészítjük a pudingot. Ha a puding kellőképpen kihűlt, rásimítjuk a piskótára (én csak a felét használtam fel a pudingnak). Megmossuk az epret, felezzük. Megpakoljuk az eperrel a tortát, majd hűtőbe tesszük.

    Elkészítjük a zselatint. Ehhez a tasakok tartalmát elkeverjük a cukorral. Egy edényben 500 ml vízzel felforraljuk a port. 1 perc forralás után kb 10 percig állni hagyjuk. Ezután óvatosan a tortára öntjük (középről indulva).

    Lehűtjük, majd tálaljuk.

    Bármilyen gyümölccsel elkészíthető!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá