Epertorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 5 ek olaj
  • 1 csésze liszt (kb 15 dkg)
  • 1 tk sütôpor

Tetejére:

  • 1 csomag vaniliás pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 500 ml tej
  • 60 dkg eper
  • 2 csomag piros) tortazselé
  • 2-3 ek cukor
  • 500 ml víz

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, cukrot, majd a sütőporos átszitált lisztet és az olajat.

24-26 cm-es kapcsos formát kivajazunk, lisztezünk. Beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.

Amíg a tészta hűl, elkészítjük a pudingot. Ha a puding kellőképpen kihűlt, rásimítjuk a piskótára (én csak a felét használtam fel a pudingnak). Megmossuk az epret, felezzük. Megpakoljuk az eperrel a tortát, majd hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a zselatint. Ehhez a tasakok tartalmát elkeverjük a cukorral. Egy edényben 500 ml vízzel felforraljuk a port. 1 perc forralás után kb 10 percig állni hagyjuk. Ezután óvatosan a tortára öntjük (középről indulva).

Lehűtjük, majd tálaljuk.

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető!