Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperhabos roló recept

Eperhabos roló
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500grammos mirelit leveles tészta
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20dkg eper
    • 8-10dkg porcukor
    • 2,5-3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Egy 500 g-os mirelit leveles tésztát felengedünk és lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk úgy, hogy kb. 20 cm hosszúságú csíkokat tudjunk majd vágni belőle. A felületét megkenjük tojással, majd pizzavágóval 1-1,5 cm széles, 20-25 cm hosszú csíkokat vágunk belőle. A csíkokat a rolócsőre feltekerjük úgy, hogy a tojásos fele nézzen kifelé.

    Spirálvonalban haladva tekerjük, hogy a tojásos szélek összeragadjanak. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Kihűlés után lehúzzuk a rolókat a csőről. (Ha nincs rolócső a folpack vagy az alufólia papírgurigája is megteszi,de be kell vonni alufóliával és kicsit beolajozni mielőtt rátekerjük a tésztát.)

    A töltelékhez az epret megtisztítjuk és villával vagy botmixerrel összetörjük pépesre, majd hozzáadjuk a porcukrot. 2,5-3 dl habtejszínt keményre felverünk és hozzáadjuk az epres keveréket. A habot nyomózsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a rolókat. Díszítésnek tehetünk 1-1 negyed epret a végébe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá