Eperhabos roló

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500grammos mirelit leveles tészta
  • 1 tojás
  • 20dkg eper
  • 8-10dkg porcukor
  • 2,5-3 dl habtejszín

Elkészítése:

Egy 500 g-os mirelit leveles tésztát felengedünk és lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk úgy, hogy kb. 20 cm hosszúságú csíkokat tudjunk majd vágni belőle. A felületét megkenjük tojással, majd pizzavágóval 1-1,5 cm széles, 20-25 cm hosszú csíkokat vágunk belőle. A csíkokat a rolócsőre feltekerjük úgy, hogy a tojásos fele nézzen kifelé.

Spirálvonalban haladva tekerjük, hogy a tojásos szélek összeragadjanak. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Kihűlés után lehúzzuk a rolókat a csőről. (Ha nincs rolócső a folpack vagy az alufólia papírgurigája is megteszi,de be kell vonni alufóliával és kicsit beolajozni mielőtt rátekerjük a tésztát.)

A töltelékhez az epret megtisztítjuk és villával vagy botmixerrel összetörjük pépesre, majd hozzáadjuk a porcukrot. 2,5-3 dl habtejszínt keményre felverünk és hozzáadjuk az epres keveréket. A habot nyomózsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a rolókat. Díszítésnek tehetünk 1-1 negyed epret a végébe.