Eperhabos kocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 7 dkg liszt
- 1 csapott kk sütőpor
- 2 dkg keményítő
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+1 sárgája
- 8 dkg cukor
Krémhez:
- 25 dkg eper
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg krémsajt
- 4 dl habtejszín
Díszítéshez:
- pár szem eper
Elkészítése:
Egy 20*30 cm nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük.
A tojásokat gépi habverővel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük.
Beleforgatjuk a kakaós lisztet és a tepsibe simítjuk.
180 fokon alul-felülsütéssel 15 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Az epret pürésítjük. A tejszínt a porcukorral és a krémsajttal keményre verjük.
Egy kevés habot félre teszünk a díszítéshez, majd jól elkeverjük az eperpéppel.
A kakaós lapot megfordítjuk, így az alja kerül felülre, amire egyenletesen elsimítjuk a krémet.
Hűtőben pihentetjük pár órát.
Majd szeleteljük, a félretett habbal, eperrel, citromfű levéllel és csokoládéval díszítjük.
Tipp:
Bár ritkán készítek habos sütiket, most mégis rászántam magamat. Az epres krém színe nem lett túl intenzív, de a sütemény nagyon finomra sikerült, a kakaós tésztát tökéletesen kiegészítette a habos krém. Az egész család odavolt érte, a gyerekek a díszítést csipegették le először róla. Eper helyett málnával vagy ribizlivel is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »