Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperhabos kocka recept

Eperhabos kocka
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 7 dkg liszt
    • 1 csapott kk sütőpor
    • 2 dkg keményítő
    • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+1 sárgája
    • 8 dkg cukor

    Krémhez:

    • 25 dkg eper
    • 10 dkg porcukor
    • 25 dkg krémsajt
    • 4 dl habtejszín

    Díszítéshez:

    • pár szem eper

    Elkészítése:

    Egy 20*30 cm nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük.

    A tojásokat gépi habverővel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük.

    Beleforgatjuk a kakaós lisztet és a tepsibe simítjuk.

    180 fokon alul-felülsütéssel 15 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    Hagyjuk teljesen kihűlni.

    Az epret pürésítjük. A tejszínt a porcukorral és a krémsajttal keményre verjük.

    Egy kevés habot félre teszünk a díszítéshez, majd jól elkeverjük az eperpéppel.

    A kakaós lapot megfordítjuk, így az alja kerül felülre, amire egyenletesen elsimítjuk a krémet.

    Hűtőben pihentetjük pár órát.

    Majd szeleteljük, a félretett habbal, eperrel, citromfű levéllel és csokoládéval díszítjük.

    Tipp:

    Bár ritkán készítek habos sütiket, most mégis rászántam magamat. Az epres krém színe nem lett túl intenzív, de a sütemény nagyon finomra sikerült, a kakaós tésztát tökéletesen kiegészítette a habos krém. Az egész család odavolt érte, a gyerekek a díszítést csipegették le először róla. Eper helyett málnával vagy ribizlivel is elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá