Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Egy 20*30 cm nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük.
A tojásokat gépi habverővel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük.
Beleforgatjuk a kakaós lisztet és a tepsibe simítjuk.
180 fokon alul-felülsütéssel 15 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Az epret pürésítjük. A tejszínt a porcukorral és a krémsajttal keményre verjük.
Egy kevés habot félre teszünk a díszítéshez, majd jól elkeverjük az eperpéppel.
A kakaós lapot megfordítjuk, így az alja kerül felülre, amire egyenletesen elsimítjuk a krémet.
Hűtőben pihentetjük pár órát.
Majd szeleteljük, a félretett habbal, eperrel, citromfű levéllel és csokoládéval díszítjük.
Bár ritkán készítek habos sütiket, most mégis rászántam magamat. Az epres krém színe nem lett túl intenzív, de a sütemény nagyon finomra sikerült, a kakaós tésztát tökéletesen kiegészítette a habos krém. Az egész család odavolt érte, a gyerekek a díszítést csipegették le először róla. Eper helyett málnával vagy ribizlivel is elkészíthető.