Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Emeletes fanta torta recept

Emeletes fanta torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek eritrit vagy cukor
    • 4 ek liszt
    • 2 ek holland kakaópor
    • 1 cs sütőpor
    • 1 dl olaj
    • csipet só

    Túrókrém:

    • 25 dkg margarin vagy vaj
    • 25 dkg eritrit vagy cukor
    • 50 dkg tehéntúró
    • 1 cs vaníliás cukor

    Pudingkrém:

    • 3 cs vanília ízű pudingpor
    • 1,2 l szénsavas narancsos üdítő
    • 5 ek eritrit vagy cukor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk.

    A fehérjéket pici sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, beletesszük az olajat, az átszitált lisztet, amibe beleszitáltuk a kakaóport és a sütőport is. Jól összekeverjük az egészet, majd a felvert tojásfehérjét lazán fakanállal hozzákeverjük.

    26 cm-es kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és 175 fokon 30-40 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    A túrókrém hozzávalóit alaposan összekeverjük.

    A pudingport kevés üdítővel összekeverjük. A többi üdítőt a cukorral feltesszük főni, amikor forr, hozzáöntjük a pudingos keveréket és sűrűre főzzük. Annyira hűtjük csak ki, hogy még folyós legyen az állaga.

    A tortalapot kettévágjuk. Az alsó lapra rákenjük a túrókrém felét, erre kenjük az üdítős krém felét, rátesszük a másik lapot és rákenjük túrókrém és üdítős krém másik felét. Betesszük a hűtőbe és jól lehűtjük.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá