Emeletes fanta torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek eritrit vagy cukor
- 4 ek liszt
- 2 ek holland kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 1 dl olaj
- csipet só
Túrókrém:
- 25 dkg margarin vagy vaj
- 25 dkg eritrit vagy cukor
- 50 dkg tehéntúró
- 1 cs vaníliás cukor
Pudingkrém:
- 3 cs vanília ízű pudingpor
- 1,2 l szénsavas narancsos üdítő
- 5 ek eritrit vagy cukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket pici sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, beletesszük az olajat, az átszitált lisztet, amibe beleszitáltuk a kakaóport és a sütőport is. Jól összekeverjük az egészet, majd a felvert tojásfehérjét lazán fakanállal hozzákeverjük.
26 cm-es kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és 175 fokon 30-40 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A túrókrém hozzávalóit alaposan összekeverjük.
A pudingport kevés üdítővel összekeverjük. A többi üdítőt a cukorral feltesszük főni, amikor forr, hozzáöntjük a pudingos keveréket és sűrűre főzzük. Annyira hűtjük csak ki, hogy még folyós legyen az állaga.
A tortalapot kettévágjuk. Az alsó lapra rákenjük a túrókrém felét, erre kenjük az üdítős krém felét, rátesszük a másik lapot és rákenjük túrókrém és üdítős krém másik felét. Betesszük a hűtőbe és jól lehűtjük.
Jó étvágyat hozzá!