Emeletes fanta torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 nagy tojás
  • 6 ek eritrit vagy cukor
  • 4 ek liszt
  • 2 ek holland kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 dl olaj
  • csipet só

Túrókrém:

  • 25 dkg margarin vagy vaj
  • 25 dkg eritrit vagy cukor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 cs vaníliás cukor

Pudingkrém:

  • 3 cs vanília ízű pudingpor
  • 1,2 l szénsavas narancsos üdítő
  • 5 ek eritrit vagy cukor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk.

A fehérjéket pici sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, beletesszük az olajat, az átszitált lisztet, amibe beleszitáltuk a kakaóport és a sütőport is. Jól összekeverjük az egészet, majd a felvert tojásfehérjét lazán fakanállal hozzákeverjük.

26 cm-es kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és 175 fokon 30-40 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A túrókrém hozzávalóit alaposan összekeverjük.

A pudingport kevés üdítővel összekeverjük. A többi üdítőt a cukorral feltesszük főni, amikor forr, hozzáöntjük a pudingos keveréket és sűrűre főzzük. Annyira hűtjük csak ki, hogy még folyós legyen az állaga.

A tortalapot kettévágjuk. Az alsó lapra rákenjük a túrókrém felét, erre kenjük az üdítős krém felét, rátesszük a másik lapot és rákenjük túrókrém és üdítős krém másik felét. Betesszük a hűtőbe és jól lehűtjük.

Jó étvágyat hozzá!