Hozzávalók:
Tészta:
Túrókrém:
Pudingkrém:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket pici sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, beletesszük az olajat, az átszitált lisztet, amibe beleszitáltuk a kakaóport és a sütőport is. Jól összekeverjük az egészet, majd a felvert tojásfehérjét lazán fakanállal hozzákeverjük.
26 cm-es kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és 175 fokon 30-40 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A túrókrém hozzávalóit alaposan összekeverjük.
A pudingport kevés üdítővel összekeverjük. A többi üdítőt a cukorral feltesszük főni, amikor forr, hozzáöntjük a pudingos keveréket és sűrűre főzzük. Annyira hűtjük csak ki, hogy még folyós legyen az állaga.
A tortalapot kettévágjuk. Az alsó lapra rákenjük a túrókrém felét, erre kenjük az üdítős krém felét, rátesszük a másik lapot és rákenjük túrókrém és üdítős krém másik felét. Betesszük a hűtőbe és jól lehűtjük.
Jó étvágyat hozzá!