Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű szilvás süti recept

Egyszerű szilvás süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 8 ek kristálycukor
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 40 dkg rama margarin
    • 2 kisebb bögre tej
    • kb. 55 dkg liszt

    A töltelékhez:

    • 4-5 ek barna cukor
    • 2 kk fahéj
    • 1,8 kg magozott-felezett szilva

    A tetejére:

    • Fahéjas porcukor

    Elkészítése:

    A szilvákat megmossuk, lecsepegtetjük és félbevágva kimagozzuk.

    Egy keverőtálba vagy robotgépbe beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olvasztott,- de langyos rámát, a szódabikarbónát, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tejet, majd összeturmixoljuk. A lisztet kisebb adagokban hozzákanalazva egy szilárd, alig folyós, de mégis masszív állagú tésztát készítünk.

    Egy tepsit (nem szükséges sütőpapírral bélelni, de én szoktam) kikenünk rámával, meghintjük barna cukorral és a szilvákat a bőrös felével lefelé gusztán elrendezzük az aljára.

    Meghintjük őrölt fahéjjal és megszórjuk barna cukorral, végül a kevert tésztát rákanalazzuk a szilva tetejére és egyenletesen elsimítjuk.

    Előmelegített sütőbe tesszük és 190 fokon 45-50 perc alatt (hőlégkeveréssel) megsütjük.

    Miután elkészült, kivesszük a sütőből és kb. 10 perc pihentetés után tálcát teszünk a süteményre és átfordítjuk.

    Még melegen fahéjas porcukrot szitálunk rá és kihűlés után szeletelhető, fogyasztható.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tepsi méret:

    37×23 cm

    Tipp:

    Ez a süti kifejezetten csak friss szilvából tökéletes! A befőtt sajnos péppé sül benne!

     

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá