Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A szilvákat megmossuk, lecsepegtetjük és félbevágva kimagozzuk.
Egy keverőtálba vagy robotgépbe beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olvasztott,- de langyos rámát, a szódabikarbónát, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tejet, majd összeturmixoljuk. A lisztet kisebb adagokban hozzákanalazva egy szilárd, alig folyós, de mégis masszív állagú tésztát készítünk.
Egy tepsit (nem szükséges sütőpapírral bélelni, de én szoktam) kikenünk rámával, meghintjük barna cukorral és a szilvákat a bőrös felével lefelé gusztán elrendezzük az aljára.
Meghintjük őrölt fahéjjal és megszórjuk barna cukorral, végül a kevert tésztát rákanalazzuk a szilva tetejére és egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőbe tesszük és 190 fokon 45-50 perc alatt (hőlégkeveréssel) megsütjük.
Miután elkészült, kivesszük a sütőből és kb. 10 perc pihentetés után tálcát teszünk a süteményre és átfordítjuk.
Még melegen fahéjas porcukrot szitálunk rá és kihűlés után szeletelhető, fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok!
37×23 cm
Ez a süti kifejezetten csak friss szilvából tökéletes! A befőtt sajnos péppé sül benne!