Egyszerű szilvás süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Egyszerű szilvás süti

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 8 ek kristálycukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 40 dkg rama margarin
  • 2 kisebb bögre tej
  • kb. 55 dkg liszt

A töltelékhez:

  • 4-5 ek barna cukor
  • 2 kk fahéj
  • 1,8 kg magozott-felezett szilva

A tetejére:

  • Fahéjas porcukor

Elkészítése:

A szilvákat megmossuk, lecsepegtetjük és félbevágva kimagozzuk.

Egy keverőtálba vagy robotgépbe beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olvasztott,- de langyos rámát, a szódabikarbónát, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tejet, majd összeturmixoljuk. A lisztet kisebb adagokban hozzákanalazva egy szilárd, alig folyós, de mégis masszív állagú tésztát készítünk.

Egy tepsit (nem szükséges sütőpapírral bélelni, de én szoktam) kikenünk rámával, meghintjük barna cukorral és a szilvákat a bőrös felével lefelé gusztán elrendezzük az aljára.

Meghintjük őrölt fahéjjal és megszórjuk barna cukorral, végül a kevert tésztát rákanalazzuk a szilva tetejére és egyenletesen elsimítjuk.

Előmelegített sütőbe tesszük és 190 fokon 45-50 perc alatt (hőlégkeveréssel) megsütjük.

Miután elkészült, kivesszük a sütőből és kb. 10 perc pihentetés után tálcát teszünk a süteményre és átfordítjuk.

Még melegen fahéjas porcukrot szitálunk rá és kihűlés után szeletelhető, fogyasztható.

Jó étvágyat kívánok!

Tepsi méret:

37×23 cm

Tipp:

Ez a süti kifejezetten csak friss szilvából tökéletes! A befőtt sajnos péppé sül benne!