Duplán epres szendvicskeksz recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 200 g búzaliszt
- 80 g vaj vagy margarin
- 100 g epres bevonómassza vagy rózsaszín csokoládé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- porcukor ízlés szerint
- csipet só
A töltelékhez:
- sűrű eperlekvár
A dekorhoz:
- porcukor
Elkészítése:
Az epres bevonómasszát vagy csokit vízgőz fölött megolvasztjuk.
A tojást, a porcukrot, a sót és a vajat robotgéppel csomómentesre dolgozzuk. Hozzáadjuk az olvasztott bevonót. Beleöntjük a lisztet és formázható tésztává gyúrjuk.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb 3-4 mm vékonyra, majd tetszőleges formával kiszurkáljuk úgy, hogy minden második közepébe lyukat nyomunk.
Előmelegített sütőben 170 fokon, nem légkeveréssel, kb 13 percig sütjük. Ha a teteje kemény és az alja enyhén barna, kivehetjük! Ne várjuk meg, míg a teteje barnul!
Még langyosan összeragasztunk egy telit és egy lyukasat eperlekvárral. Igény szerint porcukorral dekoráljuk.
Ami nem fogy el, zárható dobozban tároljuk.
Tipp:
Ebből a mennyiségből 8-12 db süti lesz a forma méretétől függően. Nem muszáj szíves kiszúrót használni, bármi jó!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »