Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diplomatakrémes recept

Diplomatakrémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1 csipet só
    • 6 ek kristálycukor

    Krém:

    • 5 dl habtejszín
    • 6 dl tej
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 db citrom reszelt héja és a leve
    • 15 dkg cukor

    Továbbá:

    • 1 csomag 50 dkg –os mirelit leveles tészta

    Elkészítése:

    A tészták elkészítése:

    A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzá keverjük a tojások sárgáját.

    A lisztet a kakaóport és a sütőport összekeverjük. Egy fakanál segítségével a cukros tojáshabba keverjük.

    22×36 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük. A tésztát bele öntjük, majd 180 fokra melegített sütőben 20-22 perc alatt vagyis tűpróbáig sütjük.

    A megsült piskótáról a sütőpapírt levesszük. Hagyjuk kihűlni, majd keresztbe elvágjuk, így két lapunk lesz.

    A mirelit leveles tésztát szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk, középen elvágjuk, majdmindkét lapot tepsi méretűre nyújtjuk.

    Sütőpapírt teszünk a tepsi hátoldalára, a tésztát rátesszük, megszurkáljuk villával, majd 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.

    Krém készítés:

    A pudingporokat a cukrokkal és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük.

    A tejszínt felverjük keményre és apránként a pudingos krémbe keverjük, a citrom reszelt héjával, levével jól kihabosítjuk.

    A sütemény összeállítása:

    1 leveles tésztalap, krém, barna piskóta, krém, barna piskóta, krém, leveles tésztalap.

    A sütemény tetejére egy nehezéket teszünk, amivel lenyomatjuk. (Én egy tálcával befedtem és a jó vastag húsvágó deszkámat tettem rá)

    Hűtőbe tesszük pár órára.

    Porcukorral megszórjuk a tetejét és fűrészes késsel felszeleteljük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    Hétvégi desszertünk volt.
    A Receptneked.hu oldal ajánlata volt a minap borús időkre.
    Hát ezerrel sütött a nap, így is finomra sikerült.
    Köszönöm a receptet Brioche feltöltőnek.
    A hozzávalók mennyiségén változtattam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá