Diplomatakrémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 6 ek kristálycukor
Krém:
- 5 dl habtejszín
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 db citrom reszelt héja és a leve
- 15 dkg cukor
Továbbá:
- 1 csomag 50 dkg –os mirelit leveles tészta
Elkészítése:
A tészták elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzá keverjük a tojások sárgáját.
A lisztet a kakaóport és a sütőport összekeverjük. Egy fakanál segítségével a cukros tojáshabba keverjük.
22×36 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük. A tésztát bele öntjük, majd 180 fokra melegített sütőben 20-22 perc alatt vagyis tűpróbáig sütjük.
A megsült piskótáról a sütőpapírt levesszük. Hagyjuk kihűlni, majd keresztbe elvágjuk, így két lapunk lesz.
A mirelit leveles tésztát szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk, középen elvágjuk, majdmindkét lapot tepsi méretűre nyújtjuk.
Sütőpapírt teszünk a tepsi hátoldalára, a tésztát rátesszük, megszurkáljuk villával, majd 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.
Krém készítés:
A pudingporokat a cukrokkal és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínt felverjük keményre és apránként a pudingos krémbe keverjük, a citrom reszelt héjával, levével jól kihabosítjuk.
A sütemény összeállítása:
1 leveles tésztalap, krém, barna piskóta, krém, barna piskóta, krém, leveles tésztalap.
A sütemény tetejére egy nehezéket teszünk, amivel lenyomatjuk. (Én egy tálcával befedtem és a jó vastag húsvágó deszkámat tettem rá)
Hűtőbe tesszük pár órára.
Porcukorral megszórjuk a tetejét és fűrészes késsel felszeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Hétvégi desszertünk volt.
A Receptneked.hu oldal ajánlata volt a minap borús időkre.
Hát ezerrel sütött a nap, így is finomra sikerült.
Köszönöm a receptet Brioche feltöltőnek.
A hozzávalók mennyiségén változtattam.