Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-vaníliás szelet recept

Diós-vaníliás szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 ml kristálycukor
    • 200 ml tej
    • 100 ml olaj
    • 200 ml finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • darált dió ízlés szerint

    Krém:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 550 ml tej
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 150 g margarin

    Tetejére:

    • reszelt tejcsokoládé

    Elkészítése:

    A tojást a cukorral kihabosítom. A többi hozzávalót is óvatosan belekeverem.

    A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (30*20cm-es) öntöm. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm, majd kihűtöm.

    A pudingot a tejjel és a cukorral készre főzőm. Ha kihűlt a puding, a margarint hozzáadom és robotgép segítségével habosra keverem.

    A kész krémet a kihűlt piskótára kenem egyenletesen, majd a tetejére csokoládét reszelek.

    Tegyük hűtőbe legalább 1 órára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá