Diós-vaníliás szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 tojás
  • 200 ml kristálycukor
  • 200 ml tej
  • 100 ml olaj
  • 200 ml finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • darált dió ízlés szerint

Krém:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 550 ml tej
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 150 g margarin

Tetejére:

  • reszelt tejcsokoládé

Elkészítése:

A tojást a cukorral kihabosítom. A többi hozzávalót is óvatosan belekeverem.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (30*20cm-es) öntöm. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm, majd kihűtöm.

A pudingot a tejjel és a cukorral készre főzőm. Ha kihűlt a puding, a margarint hozzáadom és robotgép segítségével habosra keverem.

A kész krémet a kihűlt piskótára kenem egyenletesen, majd a tetejére csokoládét reszelek.

Tegyük hűtőbe legalább 1 órára.