Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós madeleine recept

Diós madeleine
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 dkg liszt
    • 5 dkg darált dió
    • 1 késhegynyi sütőpor
    • 1 csipet só
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6,5 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 9 dkg olvasztott margarin
    • 1 kezeletlen citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    Egy tálban a lisztet, a sót, a sütőport és a diót elvegyítjük.

    Egy másik tálban a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral simára keverjük. Belereszeljük a citrom héját és belecsorgatjuk az olvasztott, de már nem forró margarint.

    Összeforgatjuk a diós liszttel.

    Vékonyan margarinnal kikent formákba kanalazzuk. Nem érdemes színültig tölteni, mert sütés közben megemelkednek.

    180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    Pár perc után kifordítjuk a formákból és porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Ez egy olyan francia süti, ami kevés hozzávalóból, pár perc alatt összeállítható. Nem túl édes, de a diót remekül kiegészíti a citrom kellemes aromája. Egy csésze forró teához vagy kávéhoz finom kiegészítő.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá