Diós madeleine

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 nagyobb tojás
  • 6,5 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 9 dkg olvasztott margarin
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja

Elkészítése:

Egy tálban a lisztet, a sót, a sütőport és a diót elvegyítjük.

Egy másik tálban a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral simára keverjük. Belereszeljük a citrom héját és belecsorgatjuk az olvasztott, de már nem forró margarint.

Összeforgatjuk a diós liszttel.

Vékonyan margarinnal kikent formákba kanalazzuk. Nem érdemes színültig tölteni, mert sütés közben megemelkednek.

180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Pár perc után kifordítjuk a formákból és porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

Ez egy olyan francia süti, ami kevés hozzávalóból, pár perc alatt összeállítható. Nem túl édes, de a diót remekül kiegészíti a citrom kellemes aromája. Egy csésze forró teához vagy kávéhoz finom kiegészítő.