Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kocka recept

Diós kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói 22×32 cm-es tepsihez:

    • 30 dkg finom liszt
    • 15 dkg vaj
    • 6 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga (nagy)
    • 1 citrom reszelt héja
    • csipet só

    Töltelék hozzávalói:

    • 15 dkg darált dió
    • 20 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1 ek holland kakaó
    • 6 db egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsoljuk össze.

    Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat.

    Ezután adjuk hozzá a tojássárgát és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (egy könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk)

    Ezután osszuk két egyenlő részre, majd csomagoljuk be folpack fóliába, és tegyük be a hűtőbe 30 percre.

    A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral.

    Ezután először keverjük hozzá a kakaót és az őrölt fahéjat, majd a darált diót is.

    A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a diós masszához.

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral, vagy ízlés szerint zsírozzuk és lisztezzük ki.

    Vegyük ki a hűtőből tésztát, és az egyiket nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd helyezzük a tepsibe.

    Ezután egyenletesen kenjük rá a habos-diós tölteléket, majd óvatosan helyezzük rá a másik kinyújtott tésztát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük készre.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá