Diós kocka recept
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói 22×32 cm-es tepsihez:
- 30 dkg finom liszt
- 15 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek tejföl
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga (nagy)
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
Töltelék hozzávalói:
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsoljuk össze.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat.
Ezután adjuk hozzá a tojássárgát és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (egy könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk)
Ezután osszuk két egyenlő részre, majd csomagoljuk be folpack fóliába, és tegyük be a hűtőbe 30 percre.
A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral.
Ezután először keverjük hozzá a kakaót és az őrölt fahéjat, majd a darált diót is.
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a diós masszához.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, vagy ízlés szerint zsírozzuk és lisztezzük ki.
Vegyük ki a hűtőből tésztát, és az egyiket nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd helyezzük a tepsibe.
Ezután egyenletesen kenjük rá a habos-diós tölteléket, majd óvatosan helyezzük rá a másik kinyújtott tésztát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük készre.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.