Diós, kávés kocka recept
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 120 g porcukor
- 80 g finomliszt
- 10 g sütőpor
- 10 g vaníliás cukor
- 160 g darált dió
Locsoláshoz:
- 30 ml főtt kávé
Krém:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 800 ml tej
- 5 ek étkezési keményítő
- 3 cs vaníliás cukor
- 6 ek cukor
Csokimáz:
- 50 g vaj
- 100 g étcsokoládé
- 10 g instant kávé
Díszítéshez (opciónális):
- egész dió
Elkészítése:
Tészta:
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darált diót is. Óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokos előmelegített sütőben 20 percet sütjük.
A kihűlt tésztalapot megkenjük főzött kávéval.
Krém:
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral jól kihabosítjuk, majd a keményítőt is belekeverjük. Lassan elkezdjük felengedni a tejjel és közben csomómentesre keverjük az egészet. Alacsony lángon, folyamatosan keverve besűrítjük a krémet.
A krémet még forrón rásimítjuk a diós tésztalapra és hideg helyre tesszük.
Csokimáz:
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vajjal, majd belekeverjük az instant kávét is. A kihűlt krém tetejére simítjuk a mázat és hideg helyre tesszük amíg megköt. Tetszés szerint díszíthetjük egész dióval.