Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós, kávés kocka recept

Diós, kávés kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 120 g porcukor
    • 80 g finomliszt
    • 10 g sütőpor
    • 10 g vaníliás cukor
    • 160 g darált dió

    Locsoláshoz:

    • 30 ml főtt kávé

    Krém:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 800 ml tej
    • 5 ek étkezési keményítő
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 6 ek cukor

    Csokimáz:

    • 50 g vaj
    • 100 g étcsokoládé
    • 10 g instant kávé

    Díszítéshez (opciónális):

    • egész dió

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darált diót is. Óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokos előmelegített sütőben 20 percet sütjük.

    A kihűlt tésztalapot megkenjük főzött kávéval.

    Krém:

    A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral jól kihabosítjuk, majd a keményítőt is belekeverjük. Lassan elkezdjük felengedni a tejjel és közben csomómentesre keverjük az egészet. Alacsony lángon, folyamatosan keverve besűrítjük a krémet.

    A krémet még forrón rásimítjuk a diós tésztalapra és hideg helyre tesszük.

    Csokimáz:

    Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vajjal, majd belekeverjük az instant kávét is. A kihűlt krém tetejére simítjuk a mázat és hideg helyre tesszük amíg megköt. Tetszés szerint díszíthetjük egész dióval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá