Diós, kávés kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 6 tojásfehérje
  • 120 g porcukor
  • 80 g finomliszt
  • 10 g sütőpor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 160 g darált dió

Locsoláshoz:

  • 30 ml főtt kávé

Krém:

  • 6 tojássárgája
  • 800 ml tej
  • 5 ek étkezési keményítő
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 6 ek cukor

Csokimáz:

  • 50 g vaj
  • 100 g étcsokoládé
  • 10 g instant kávé

Díszítéshez (opciónális):

  • egész dió

Elkészítése:

Tészta:

A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darált diót is. Óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokos előmelegített sütőben 20 percet sütjük.

A kihűlt tésztalapot megkenjük főzött kávéval.

Krém:

A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral jól kihabosítjuk, majd a keményítőt is belekeverjük. Lassan elkezdjük felengedni a tejjel és közben csomómentesre keverjük az egészet. Alacsony lángon, folyamatosan keverve besűrítjük a krémet.

A krémet még forrón rásimítjuk a diós tésztalapra és hideg helyre tesszük.

Csokimáz:

Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vajjal, majd belekeverjük az instant kávét is. A kihűlt krém tetejére simítjuk a mázat és hideg helyre tesszük amíg megköt. Tetszés szerint díszíthetjük egész dióval.