Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Locsoláshoz:
Krém:
Csokimáz:
Díszítéshez (opciónális):
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darált diót is. Óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokos előmelegített sütőben 20 percet sütjük.
A kihűlt tésztalapot megkenjük főzött kávéval.
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral jól kihabosítjuk, majd a keményítőt is belekeverjük. Lassan elkezdjük felengedni a tejjel és közben csomómentesre keverjük az egészet. Alacsony lángon, folyamatosan keverve besűrítjük a krémet.
A krémet még forrón rásimítjuk a diós tésztalapra és hideg helyre tesszük.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vajjal, majd belekeverjük az instant kávét is. A kihűlt krém tetejére simítjuk a mázat és hideg helyre tesszük amíg megköt. Tetszés szerint díszíthetjük egész dióval.