Diós-karamellás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek víz
- 1 ek olaj
- 6 ek cukor
- 3 ek liszt
- 3 ek darált dió
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Krémhez:
- 2 csomag karamell ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 15 dkg vaj
- kb 6 ek cukor (ízlés szerint)
Csokiöntethez:
- 10 dkg étcsoki
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját, a vizet, az étolajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, aztán pedig a darált diót is. Ezt a masszát apránként adagolva, óvatosan összekeverjük a felvert habbal.
Sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Krémhez a pudingporból és a tejből szokásos módon pudingot főzünk (sűrű lesz!) és lehűtjük. A vajat alaposan keverjük ki a cukorral, majd a kihűlt pudinggal együtt keverjük egészen addig, amíg csomómentes, selymes állagú nem lesz.
A csokiöntethez a csokit gőz fölött olvasszuk fel és adjuk hozzá az étolajat.
Miután kihűlt a diós piskótánk, a tetejére rásimítjuk a karamell krémet és rácsorgatjuk a csokiöntetet.
Jó sütizést mindenkinek!
Tipp:
A dekorációm kockára darabolt kinder pingui volt, némi mandulaforgáccsal.