Diós-karamellás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek víz
- 1 ek olaj
- 6 ek cukor
- 3 ek liszt
- 3 ek darált dió
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Krémhez:
- 2 csomag karamell ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 15 dkg vaj
- kb 6 ek cukor (ízlés szerint)
Csokiöntethez:
- 10 dkg étcsoki
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját, a vizet, az étolajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, aztán pedig a darált diót is. Ezt a masszát apránként adagolva, óvatosan összekeverjük a felvert habbal.
Sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Krémhez a pudingporból és a tejből szokásos módon pudingot főzünk (sűrű lesz!) és lehűtjük. A vajat alaposan keverjük ki a cukorral, majd a kihűlt pudinggal együtt keverjük egészen addig, amíg csomómentes, selymes állagú nem lesz.
A csokiöntethez a csokit gőz fölött olvasszuk fel és adjuk hozzá az étolajat.
Miután kihűlt a diós piskótánk, a tetejére rásimítjuk a karamell krémet és rácsorgatjuk a csokiöntetet.
Jó sütizést mindenkinek!
Tipp:
A dekorációm kockára darabolt kinder pingui volt, némi mandulaforgáccsal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »