Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós, habos mini torták recept

Diós, habos mini torták
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 2 ek víz
    • 4 ek darált dió
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • csipet só

    Krémhez:

    • 500 ml habtejszín
    • 3 evőkanál eperlekvár
    • a díszítéshez friss eper

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval félig felverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukor felét és keményre verjük.

    A tojássárgákat a maradék cukorral és a vízzel fehéredséig keverjük.

    A liszthez hozzáadjuk sütőport, szódabikarbónát, darált diót, majd a keveréket a tojássárgákhoz adjuk és alaposan összeforgatjuk. Az egészet fellazítjuk a hab negyedével, majd a többit lazán beleforgatjuk anélkül, hogy a maradék habot összetörnénk.

    Egy közepes tepsit kivajazunk és lisztezünk, majd egyenletesen belesimítjuk a masszát.

    180 fokon kb 12-15 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).

    A tejszínt keményre felverjük. A kihűlt lapot közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A kis tortácskákat egyenként megkenjük lekvárral. A tejszínt habzsákba töltjük, majd egyenként feldíszítjük a sütiket és a tetejére friss, felezett epreket teszünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá