Diós, habos mini torták

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Diós, habos mini torták

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 2 ek víz
  • 4 ek darált dió
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Krémhez:

  • 500 ml habtejszín
  • 3 evőkanál eperlekvár
  • a díszítéshez friss eper

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval félig felverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukor felét és keményre verjük.

A tojássárgákat a maradék cukorral és a vízzel fehéredséig keverjük.

A liszthez hozzáadjuk sütőport, szódabikarbónát, darált diót, majd a keveréket a tojássárgákhoz adjuk és alaposan összeforgatjuk. Az egészet fellazítjuk a hab negyedével, majd a többit lazán beleforgatjuk anélkül, hogy a maradék habot összetörnénk.

Egy közepes tepsit kivajazunk és lisztezünk, majd egyenletesen belesimítjuk a masszát.

180 fokon kb 12-15 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).

A tejszínt keményre felverjük. A kihűlt lapot közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A kis tortácskákat egyenként megkenjük lekvárral. A tejszínt habzsákba töltjük, majd egyenként feldíszítjük a sütiket és a tetejére friss, felezett epreket teszünk.