Diós csokihabos szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg finomliszt
- 1 kk sütőpor
- 10 dkg vágott dió
- 20 dkg étcsoki
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A csokis habhoz:
- 5 dl habtejszín
- 20 dkg csokoládé
A sütéshez:
- 22×36 cm-es tepsi
- szilikonos sütőpapír
Elkészítése:
A krém elkészítés:
3 dl tejszínt a 20 dkg csokoládéval egy kis lábosban felmelegítjük és feloldjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük 4-5 órára.
Ezután a 2 dl tejszínt kemény habbá vejük.
A csokis tejszínt jó keményre verjük, kihabosítjuk, a felvert tejszínt apránként hozzá adva jól kihabosítjuk.
A tészta készítés:
A csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral 10 perc alatt krémesre keverjük gépi habverővel.
A lisztet a sütőporral, vágott dióval összekeverjük, majd fakanállal hozzá keverjük.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
170 fokra melegített sütőben 20 -25 perc alatt megsütjük.
A kihűlt tésztára simítjuk a csokis habot.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »