Diós csokihabos szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg finomliszt
- 1 kk sütőpor
- 10 dkg vágott dió
- 20 dkg étcsoki
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A csokis habhoz:
- 5 dl habtejszín
- 20 dkg csokoládé
A sütéshez:
- 22×36 cm-es tepsi
- szilikonos sütőpapír
Elkészítése:
A krém elkészítés:
3 dl tejszínt a 20 dkg csokoládéval egy kis lábosban felmelegítjük és feloldjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük 4-5 órára.
Ezután a 2 dl tejszínt kemény habbá vejük.
A csokis tejszínt jó keményre verjük, kihabosítjuk, a felvert tejszínt apránként hozzá adva jól kihabosítjuk.
A tészta készítés:
A csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral 10 perc alatt krémesre keverjük gépi habverővel.
A lisztet a sütőporral, vágott dióval összekeverjük, majd fakanállal hozzá keverjük.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
170 fokra melegített sütőben 20 -25 perc alatt megsütjük.
A kihűlt tésztára simítjuk a csokis habot.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »