Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dióhabos kávésszelet recept

Dióhabos kávésszelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 4 ek liszt
    • 2 ek étolaj
    • fél cs sütőpor

    Diós hablaphoz:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg porcukor
    • 20 dkg durvára vágott dió
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 1 púpozott ek jó sűrű baracklekvár

    Krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg porcukor
    • 1 dl lefőzött kávé
    • 25 dkg vaj
    • 1 ek zselatinpor

    Tetejére:

    • 20 dkg étcsokoládé + 2 ek étolaj
    • 5 kis kocka fehércsokoládé + 1 tk étolaj

    Elkészítése:

    A habtészta:

    A tojásfehérjéket gőz felett a porcukorral keményre felverjük. Levesszük és óvatosan belekeverjük a diót, lekvárt és a pudingport.

    Egy 23*38 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk és 180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.

    Langyosra hűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt.

    A piskóta:

    Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel 10-12 percig keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat és sütőporral elkevert lisztet is.

    180 fokra melegített sütőben, ugyanabban a tepsiben, amiben a gabtészta sült, 25 perc alatt megsütjük.

    A krém:

    A tojássárgákat elkeverjük a kávéval és a porcukorral, majd sűrűre főzzük alacsony lángon, majd még forrón belekeverjük a zselatint, jól elkeverjük és kihűtjük.

    Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat és robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

    Összeállítás:

    Piksóta, kávés krém és diós lap.

    Az étcsokit az olajjal felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süti tetejét. A fehércsokit is felolvasztjuk az olajjal, majd csíkokban visszük fel a tejcsokira és fogpiszkálóval hosszában széthúzzuk a tejcsokis bevonaton.

    Jól lehűtve pár óra múlva szeletelhető is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá