Dióhabos kávésszelet recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- 2 ek étolaj
- fél cs sütőpor
Diós hablaphoz:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg durvára vágott dió
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 púpozott ek jó sűrű baracklekvár
Krémhez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg porcukor
- 1 dl lefőzött kávé
- 25 dkg vaj
- 1 ek zselatinpor
Tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé + 2 ek étolaj
- 5 kis kocka fehércsokoládé + 1 tk étolaj
Elkészítése:
A habtészta:
A tojásfehérjéket gőz felett a porcukorral keményre felverjük. Levesszük és óvatosan belekeverjük a diót, lekvárt és a pudingport.
Egy 23*38 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk és 180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt.
A piskóta:
Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel 10-12 percig keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat és sütőporral elkevert lisztet is.
180 fokra melegített sütőben, ugyanabban a tepsiben, amiben a gabtészta sült, 25 perc alatt megsütjük.
A krém:
A tojássárgákat elkeverjük a kávéval és a porcukorral, majd sűrűre főzzük alacsony lángon, majd még forrón belekeverjük a zselatint, jól elkeverjük és kihűtjük.
Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat és robotgéppel alaposan kihabosítjuk.
Összeállítás:
Piksóta, kávés krém és diós lap.
Az étcsokit az olajjal felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süti tetejét. A fehércsokit is felolvasztjuk az olajjal, majd csíkokban visszük fel a tejcsokira és fogpiszkálóval hosszában széthúzzuk a tejcsokis bevonaton.
Jól lehűtve pár óra múlva szeletelhető is.