Dióhabos kávésszelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 2 ek étolaj
  • fél cs sütőpor

Diós hablaphoz:

  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg durvára vágott dió
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 púpozott ek jó sűrű baracklekvár

Krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl lefőzött kávé
  • 25 dkg vaj
  • 1 ek zselatinpor

Tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé + 2 ek étolaj
  • 5 kis kocka fehércsokoládé + 1 tk étolaj

Elkészítése:

A habtészta:

A tojásfehérjéket gőz felett a porcukorral keményre felverjük. Levesszük és óvatosan belekeverjük a diót, lekvárt és a pudingport.

Egy 23*38 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk és 180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.

Langyosra hűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt.

A piskóta:

Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel 10-12 percig keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat és sütőporral elkevert lisztet is.

180 fokra melegített sütőben, ugyanabban a tepsiben, amiben a gabtészta sült, 25 perc alatt megsütjük.

A krém:

A tojássárgákat elkeverjük a kávéval és a porcukorral, majd sűrűre főzzük alacsony lángon, majd még forrón belekeverjük a zselatint, jól elkeverjük és kihűtjük.

Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat és robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

Összeállítás:

Piksóta, kávés krém és diós lap.

Az étcsokit az olajjal felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süti tetejét. A fehércsokit is felolvasztjuk az olajjal, majd csíkokban visszük fel a tejcsokira és fogpiszkálóval hosszában széthúzzuk a tejcsokis bevonaton.

Jól lehűtve pár óra múlva szeletelhető is.