Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dancs szelet recept

Dancs szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál meleg víz
    • 15 dkg cukor
    • 13 dkg liszt
    • 1 csapott kávéskanál sütőpor

    Túrós krémhez:

    • 25 dkg túró
    • 5 dkg cukor
    • 2 dl habtejszín
    • 1 cs vaníliás cukor
    • pár csepp citrom leve, mehet bele egy kis citromhéj reszelve

    Csokis krémhez:

    • 2 cs csokis pudingpor (főzős)
    • 10 dkg cukor
    • 5 dl tej
    • 15 dkg margarin
    • háztartási keksz (négyzet alakú, nálam 35 db)

    Tetejére:

    • 3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem kell külön felverni a fehérjét), majd hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük.

    A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverjük. Sütőpapírral bélelt, 34,5*24 cm-es tepsibe öntjük a masszát és 180 C°-on 15-20 perc alatt készre sütjük (tűőróbát végezzünk!). A kisült lapot kihűtjük, lehúzzuk róla a papírt.

    A túrót a cukorral, vaníliás cukorral összekeverjük, majd mehet bele a citrom leve és a héja. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a túrós krémhez keverjük.

    Ezt a krémet a piskóta tetejére simítjuk és hűtőbe tesszük, míg a másik krém elkészül.

    A tejet a pudingporral és a cukorral összekeverjük és sűrűre főzzük, majd a kihűlt krémhez keverjük a margarint.

    A háztartási kekszet langyon, cukros tejbe áztatjuk kicsit (tehetünk bele egy pici rumot is) és sorban rárakjuk a túrós krémünkre, majd erre a kekszes rétegre simítjuk a csokis krémünket. Kis időre megint hűtőbe tesszük.

    A habtejszínt kemény habbá verjük. Ha már megdermedt kicsit a felső krém is a sütin, rásimítjuk a tejszínt is. Tetejét ízlés szerint díszíthetjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá