Dancs szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Dancs szelet

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál meleg víz
  • 15 dkg cukor
  • 13 dkg liszt
  • 1 csapott kávéskanál sütőpor

Túrós krémhez:

  • 25 dkg túró
  • 5 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs vaníliás cukor
  • pár csepp citrom leve, mehet bele egy kis citromhéj reszelve

Csokis krémhez:

  • 2 cs csokis pudingpor (főzős)
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • háztartási keksz (négyzet alakú, nálam 35 db)

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem kell külön felverni a fehérjét), majd hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük.

A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverjük. Sütőpapírral bélelt, 34,5*24 cm-es tepsibe öntjük a masszát és 180 C°-on 15-20 perc alatt készre sütjük (tűőróbát végezzünk!). A kisült lapot kihűtjük, lehúzzuk róla a papírt.

A túrót a cukorral, vaníliás cukorral összekeverjük, majd mehet bele a citrom leve és a héja. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a túrós krémhez keverjük.

Ezt a krémet a piskóta tetejére simítjuk és hűtőbe tesszük, míg a másik krém elkészül.

A tejet a pudingporral és a cukorral összekeverjük és sűrűre főzzük, majd a kihűlt krémhez keverjük a margarint.

A háztartási kekszet langyon, cukros tejbe áztatjuk kicsit (tehetünk bele egy pici rumot is) és sorban rárakjuk a túrós krémünkre, majd erre a kekszes rétegre simítjuk a csokis krémünket. Kis időre megint hűtőbe tesszük.

A habtejszínt kemény habbá verjük. Ha már megdermedt kicsit a felső krém is a sütin, rásimítjuk a tejszínt is. Tetejét ízlés szerint díszíthetjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!