Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukormentes epres kocka recept

Cukormentes epres kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 23*32 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 3 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 120 g cukornak megfelelő édesítő
    • 180 ml habtejszín (lé formában)
    • 225g liszt (70 g finomliszt, 155g teljes kiőrlésű búzaliszt)
    • 7 g sütőpor

    Krém:

    • 200 ml habtejszín (lé formában)
    • 200 ml tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 60 g cukornak megfelelő édesítő
    • 25 g teljes kiőrlésű búzaliszt
    • vanília őrlemény

    Tetejére:

    • 650 ml epres tea (2 epres teaflilterből készítve, beízesítve édesítővel és citromlével)
    • 20 g zselatin
    • eper

    Elkészítése:

    Először a teát készítjük el, amit beízesítünk édesítővel és citromlével. A zselatint leöntjük kevés teával és megvárjuk, hogy megduzzadjon. Mikróban felmelegítjük és belekeverjük a folyékony zselatint a többi teába, majd hagyjuk hűlni.

    Elkészítjük a piskótát. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.

    A tojásokat az édesítővel jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és összekeverjük. A lisztet és a sütőport egy kézi habverővel beledolgozzuk a tojásos masszába. A tésztát belesimítjuk a tepsibe és 18-20 perc alatt megsütjük.

    A krémhez a tojássárgákat az édesítővel alaposan elkeverjük, beledolgozzuk csomómentesen a lisztet, majd hozzáöntjük a tejszínt és a tejet és állandó keverés mellett sűsűre főzzük.

    A még meleg krémet a tésztára simítjuk. A krém tetejét kitesszük darabolt eperrel (készülhet másmilyen bogyós gyümölccsel is vagy barackkal…).

    Ekkorra már a zselatinos tea is langyosra hűlt. Óvatosan ráöntjük a teát a sütire. Ha mégis meleg lenne, akkor mielőtt a sütire tennénk, várjuk meg, amíg éppen csak langyosra hűl.

    Tegyük hűtőbe, majd másnap szeleteljük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá