Cukormentes epres kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23*32 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 3 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g cukornak megfelelő édesítő
- 180 ml habtejszín (lé formában)
- 225g liszt (70 g finomliszt, 155g teljes kiőrlésű búzaliszt)
- 7 g sütőpor
Krém:
- 200 ml habtejszín (lé formában)
- 200 ml tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 60 g cukornak megfelelő édesítő
- 25 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- vanília őrlemény
Tetejére:
- 650 ml epres tea (2 epres teaflilterből készítve, beízesítve édesítővel és citromlével)
- 20 g zselatin
- eper
Elkészítése:
Először a teát készítjük el, amit beízesítünk édesítővel és citromlével. A zselatint leöntjük kevés teával és megvárjuk, hogy megduzzadjon. Mikróban felmelegítjük és belekeverjük a folyékony zselatint a többi teába, majd hagyjuk hűlni.
Elkészítjük a piskótát. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A tojásokat az édesítővel jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és összekeverjük. A lisztet és a sütőport egy kézi habverővel beledolgozzuk a tojásos masszába. A tésztát belesimítjuk a tepsibe és 18-20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat az édesítővel alaposan elkeverjük, beledolgozzuk csomómentesen a lisztet, majd hozzáöntjük a tejszínt és a tejet és állandó keverés mellett sűsűre főzzük.
A még meleg krémet a tésztára simítjuk. A krém tetejét kitesszük darabolt eperrel (készülhet másmilyen bogyós gyümölccsel is vagy barackkal…).
Ekkorra már a zselatinos tea is langyosra hűlt. Óvatosan ráöntjük a teát a sütire. Ha mégis meleg lenne, akkor mielőtt a sütire tennénk, várjuk meg, amíg éppen csak langyosra hűl.
Tegyük hűtőbe, majd másnap szeleteljük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »