Cukormentes epres kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23*32 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 3 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g cukornak megfelelő édesítő
- 180 ml habtejszín (lé formában)
- 225g liszt (70 g finomliszt, 155g teljes kiőrlésű búzaliszt)
- 7 g sütőpor
Krém:
- 200 ml habtejszín (lé formában)
- 200 ml tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 60 g cukornak megfelelő édesítő
- 25 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- vanília őrlemény
Tetejére:
- 650 ml epres tea (2 epres teaflilterből készítve, beízesítve édesítővel és citromlével)
- 20 g zselatin
- eper
Elkészítése:
Először a teát készítjük el, amit beízesítünk édesítővel és citromlével. A zselatint leöntjük kevés teával és megvárjuk, hogy megduzzadjon. Mikróban felmelegítjük és belekeverjük a folyékony zselatint a többi teába, majd hagyjuk hűlni.
Elkészítjük a piskótát. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A tojásokat az édesítővel jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és összekeverjük. A lisztet és a sütőport egy kézi habverővel beledolgozzuk a tojásos masszába. A tésztát belesimítjuk a tepsibe és 18-20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat az édesítővel alaposan elkeverjük, beledolgozzuk csomómentesen a lisztet, majd hozzáöntjük a tejszínt és a tejet és állandó keverés mellett sűsűre főzzük.
A még meleg krémet a tésztára simítjuk. A krém tetejét kitesszük darabolt eperrel (készülhet másmilyen bogyós gyümölccsel is vagy barackkal…).
Ekkorra már a zselatinos tea is langyosra hűlt. Óvatosan ráöntjük a teát a sütire. Ha mégis meleg lenne, akkor mielőtt a sütire tennénk, várjuk meg, amíg éppen csak langyosra hűl.
Tegyük hűtőbe, majd másnap szeleteljük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »