Cukormentes epres kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 23*32 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 3 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 120 g cukornak megfelelő édesítő
- 180 ml habtejszín (lé formában)
- 225g liszt (70 g finomliszt, 155g teljes kiőrlésű búzaliszt)
- 7 g sütőpor
Krém:
- 200 ml habtejszín (lé formában)
- 200 ml tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 60 g cukornak megfelelő édesítő
- 25 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- vanília őrlemény
Tetejére:
- 650 ml epres tea (2 epres teaflilterből készítve, beízesítve édesítővel és citromlével)
- 20 g zselatin
- eper
Elkészítése:
Először a teát készítjük el, amit beízesítünk édesítővel és citromlével. A zselatint leöntjük kevés teával és megvárjuk, hogy megduzzadjon. Mikróban felmelegítjük és belekeverjük a folyékony zselatint a többi teába, majd hagyjuk hűlni.
Elkészítjük a piskótát. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A tojásokat az édesítővel jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és összekeverjük. A lisztet és a sütőport egy kézi habverővel beledolgozzuk a tojásos masszába. A tésztát belesimítjuk a tepsibe és 18-20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat az édesítővel alaposan elkeverjük, beledolgozzuk csomómentesen a lisztet, majd hozzáöntjük a tejszínt és a tejet és állandó keverés mellett sűsűre főzzük.
A még meleg krémet a tésztára simítjuk. A krém tetejét kitesszük darabolt eperrel (készülhet másmilyen bogyós gyümölccsel is vagy barackkal…).
Ekkorra már a zselatinos tea is langyosra hűlt. Óvatosan ráöntjük a teát a sütire. Ha mégis meleg lenne, akkor mielőtt a sütire tennénk, várjuk meg, amíg éppen csak langyosra hűl.
Tegyük hűtőbe, majd másnap szeleteljük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









