Cukormentes epres kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Cukormentes epres kocka

Hozzávalók egy 23*32 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 3 közepes tojás
  • 120 g cukornak megfelelő édesítő
  • 180 ml habtejszín (lé formában)
  • 225g liszt (70 g finomliszt, 155g teljes kiőrlésű búzaliszt)
  • 7 g sütőpor

Krém:

  • 200 ml habtejszín (lé formában)
  • 200 ml tej
  • 4 tojássárgája
  • 60 g cukornak megfelelő édesítő
  • 25 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • vanília őrlemény

Tetejére:

  • 650 ml epres tea (2 epres teaflilterből készítve, beízesítve édesítővel és citromlével)
  • 20 g zselatin
  • eper

Elkészítése:

Először a teát készítjük el, amit beízesítünk édesítővel és citromlével. A zselatint leöntjük kevés teával és megvárjuk, hogy megduzzadjon. Mikróban felmelegítjük és belekeverjük a folyékony zselatint a többi teába, majd hagyjuk hűlni.

Elkészítjük a piskótát. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.

A tojásokat az édesítővel jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és összekeverjük. A lisztet és a sütőport egy kézi habverővel beledolgozzuk a tojásos masszába. A tésztát belesimítjuk a tepsibe és 18-20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tojássárgákat az édesítővel alaposan elkeverjük, beledolgozzuk csomómentesen a lisztet, majd hozzáöntjük a tejszínt és a tejet és állandó keverés mellett sűsűre főzzük.

A még meleg krémet a tésztára simítjuk. A krém tetejét kitesszük darabolt eperrel (készülhet másmilyen bogyós gyümölccsel is vagy barackkal…).

Ekkorra már a zselatinos tea is langyosra hűlt. Óvatosan ráöntjük a teát a sütire. Ha mégis meleg lenne, akkor mielőtt a sütire tennénk, várjuk meg, amíg éppen csak langyosra hűl.

Tegyük hűtőbe, majd másnap szeleteljük.