Cukormentes, epres emeletes recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 200 g zabpehelyliszt
- 6-8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagyságtól függően)
- 80 g eritrit
- 1 kiskanál étkezési szódabikarbóna
- 1 csapott kávéskanál méz
- fahéj
- szegfűszeg
1.krémhez:
- 50 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl habtejszín
- ízlés szerint vaníliaaroma
- 15 dkg eritrit darálva
- 20 g étkezési zselatin
2.krém:
- 4 dl natúr görög joghurt
- 25 dkg mascarpone
- 4 dl habtejszín
- ízlés szerint vaníliaaroma
- 20 g étkezési zselatin
- 20 dkg eritrit darálva
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- eper a díszítéshez
Elkészítése:
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat és tegyük külön edénybe a sárgáját és a fehérjét.
A tojások sárgájához keverjük hozzá az eritritet és keverjük fehéredésig, majd a mézet is hozzáadjuk.
A zabpehelylisztbe keverjük el a szódabikarbónát és a fűszereket (fahéjat, szegfűszeget) ízlés szerint.
Verjük fel a tojások fehérjét, majd kezdjük el óvatosan adagolni a tojáshabot a cukros keverékhez.
Végül 32*24 cm-es, sütőpapírral bélelt (csak az alját béleljük) tepsibe öntjük a tésztát és 10 percig 180 fokon, majd további 15 percig 160 fokon sütjük, majd kihűtjük.
Az első krémhez az epret megmossuk, lecsepegtetjük és botmixerrel összetörjük.
A mascarponét habosra keverjük az előzőleg megdarált édesítővel, az ízlés szerinti vaníliaaromával és hozzáadjuk az eperhez.
A zselatint kevés vízben simára keverjük, majd mikróban felolvasztjuk, kicsit hűtjük mielőtt hozzáadjuk az epres krémhez és homogénre keverjük.
A habtejszínt keményre felverjük és óvatosan a krémhez adagoljuk, majd a kihűlt tésztára simítjuk és addig hűtőbe rakjuk, amíg a másik krémet elkészítjük.
A joghurtot a megdarált édesítővel, mascarponével és az ízélünknek megfelelő vaníliaaromával elkeverjük.
A zselatint kevés vízben simára keverünk, majd mikróban felolvasztjuk, kicsit kihűtjük, majd belekeverjük a joghurtos krémbe.
A jól lehűtött epres krém tetejére kenjük rá és az előzőleg felvert habtejszínnel, nyomózsák segítségével ízlés szerint díszítsük fel, majd helyezzünk rá eperszemeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »