Cukormentes, epres emeletes recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 200 g zabpehelyliszt
- 6-8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagyságtól függően) - 80 g eritrit
- 1 kiskanál étkezési szódabikarbóna
- 1 csapott kávéskanál méz
- fahéj
- szegfűszeg
1.krémhez:
- 50 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl habtejszín
- ízlés szerint vaníliaaroma
- 15 dkg eritrit darálva
- 20 g étkezési zselatin
2.krém:
- 4 dl natúr görög joghurt
- 25 dkg mascarpone
- 4 dl habtejszín
- ízlés szerint vaníliaaroma
- 20 g étkezési zselatin
- 20 dkg eritrit darálva
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- eper a díszítéshez
Elkészítése:
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat és tegyük külön edénybe a sárgáját és a fehérjét.
A tojások sárgájához keverjük hozzá az eritritet és keverjük fehéredésig, majd a mézet is hozzáadjuk.
A zabpehelylisztbe keverjük el a szódabikarbónát és a fűszereket (fahéjat, szegfűszeget) ízlés szerint.
Verjük fel a tojások fehérjét, majd kezdjük el óvatosan adagolni a tojáshabot a cukros keverékhez.
Végül 32*24 cm-es, sütőpapírral bélelt (csak az alját béleljük) tepsibe öntjük a tésztát és 10 percig 180 fokon, majd további 15 percig 160 fokon sütjük, majd kihűtjük.
Az első krémhez az epret megmossuk, lecsepegtetjük és botmixerrel összetörjük.
A mascarponét habosra keverjük az előzőleg megdarált édesítővel, az ízlés szerinti vaníliaaromával és hozzáadjuk az eperhez.
A zselatint kevés vízben simára keverjük, majd mikróban felolvasztjuk, kicsit hűtjük mielőtt hozzáadjuk az epres krémhez és homogénre keverjük.
A habtejszínt keményre felverjük és óvatosan a krémhez adagoljuk, majd a kihűlt tésztára simítjuk és addig hűtőbe rakjuk, amíg a másik krémet elkészítjük.
A joghurtot a megdarált édesítővel, mascarponével és az ízélünknek megfelelő vaníliaaromával elkeverjük.
A zselatint kevés vízben simára keverünk, majd mikróban felolvasztjuk, kicsit kihűtjük, majd belekeverjük a joghurtos krémbe.
A jól lehűtött epres krém tetejére kenjük rá és az előzőleg felvert habtejszínnel, nyomózsák segítségével ízlés szerint díszítsük fel, majd helyezzünk rá eperszemeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









