Cukormentes, epres emeletes recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 200 g zabpehelyliszt
- 6-8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagyságtól függően)
- 80 g eritrit
- 1 kiskanál étkezési szódabikarbóna
- 1 csapott kávéskanál méz
- fahéj
- szegfűszeg
1.krémhez:
- 50 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl habtejszín
- ízlés szerint vaníliaaroma
- 15 dkg eritrit darálva
- 20 g étkezési zselatin
2.krém:
- 4 dl natúr görög joghurt
- 25 dkg mascarpone
- 4 dl habtejszín
- ízlés szerint vaníliaaroma
- 20 g étkezési zselatin
- 20 dkg eritrit darálva
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- eper a díszítéshez
Elkészítése:
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat és tegyük külön edénybe a sárgáját és a fehérjét.
A tojások sárgájához keverjük hozzá az eritritet és keverjük fehéredésig, majd a mézet is hozzáadjuk.
A zabpehelylisztbe keverjük el a szódabikarbónát és a fűszereket (fahéjat, szegfűszeget) ízlés szerint.
Verjük fel a tojások fehérjét, majd kezdjük el óvatosan adagolni a tojáshabot a cukros keverékhez.
Végül 32*24 cm-es, sütőpapírral bélelt (csak az alját béleljük) tepsibe öntjük a tésztát és 10 percig 180 fokon, majd további 15 percig 160 fokon sütjük, majd kihűtjük.
Az első krémhez az epret megmossuk, lecsepegtetjük és botmixerrel összetörjük.
A mascarponét habosra keverjük az előzőleg megdarált édesítővel, az ízlés szerinti vaníliaaromával és hozzáadjuk az eperhez.
A zselatint kevés vízben simára keverjük, majd mikróban felolvasztjuk, kicsit hűtjük mielőtt hozzáadjuk az epres krémhez és homogénre keverjük.
A habtejszínt keményre felverjük és óvatosan a krémhez adagoljuk, majd a kihűlt tésztára simítjuk és addig hűtőbe rakjuk, amíg a másik krémet elkészítjük.
A joghurtot a megdarált édesítővel, mascarponével és az ízélünknek megfelelő vaníliaaromával elkeverjük.
A zselatint kevés vízben simára keverünk, majd mikróban felolvasztjuk, kicsit kihűtjük, majd belekeverjük a joghurtos krémbe.
A jól lehűtött epres krém tetejére kenjük rá és az előzőleg felvert habtejszínnel, nyomózsák segítségével ízlés szerint díszítsük fel, majd helyezzünk rá eperszemeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »