Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés-epres párna recept

Csokoládés-epres párna
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók 6 db-hoz:

    • 1 cs leveles tészta
    • 6 dkg csokoládé (nálam 70%-os)
    • 0,5 dl habtejszín
    • 15-20 dkg eper
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 kicsi  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez

    Elkészítése:

    Az epret alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután tegyük papírtörlőre, töröljük szárazra, majd vágjuk félbe.

    A tejszínt melegítsük meg, majd vegyük le a tűzről, és tördeljük bele a csokoládét. Ezután addig keverjük, még a csokoládé teljesen felolvad, és lehűl.

    A leveles tésztát vágjuk fel hat egyforma darabra, és az egyik felét vágjuk be több helyen, majd a szélét kenjük körbe a felvert tojással.

    Ezután kenjük meg a csokoládéval, rakjuk ki a félbevágott eperrel, szórjuk meg a vaníliás cukorral, majd hajtsuk rá a bevágott tésztát és az ujjunkkal kicsit nyomkodjuk le.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megtöltött tésztát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük langyosra.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, (én ezt most lefelejtettem) majd langyosan kínáljuk. A ropogósra sült tészta a krémes, folyós csokoládéval, és az eperrel egyszerűen abbahagyhatatlan….

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá