Csokitojás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 170 g puha vaj
- 300 g kristálycukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 255 g búza finomliszt
- 3/4 tk sütőpor
- 3/4 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 100 g holland kakaópor
- 200 g víz (jéghideg)
- 2 ek tejföl
Összeállításhoz:
- kb 30-40 dkg meggy vagy másmilyen savanykás ízű lekvár
Díszítéshez:
- 30-40 dkg étcsoki
- 5-10 dkg fehércsoki
Elkészítése:
Egy kb 20*25 cm-es vagy kicsit nagyobb tepsit, sütőtálat sütőpapírral kibélelünk.
A vajat kihabosítjuk a cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport összekeverjük és a vízzel felváltva a vajas keverékhez dolgozzuk több részletben, majd végül a tejfölt is beledolgozzuk.
A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk és 180 fokon kb 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A megsült tésztát kihűtjük, majd kézzel összemorzsoljuk. Annyi lekvárt adunk hozzá, hogy ne legyen száraz a keverék és könnyen formázható legyen.
A masszából kézzel vagy egy tojás formával (amibe vágunk egy kis darab folpackot, mert azzal könnyebb lesz kiszedni a formából) tojásokat formázunk.
A kész tojásokat tálcára tesszük és kb 1 órára betesszük a hűtőbe.
Az étcsokit felolvasztjuk, majd vagy belemártjuk a tojásokat, vagy a tojásokat rácsra téve leöntjük vele. Megvárjuk amíg a csoki megdermed, majd olvasztott fehércsokival díszítjük ízlés szerint.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fontos változás jön a drogériákban – ezt minden háziasszonynak tudnia kell
Májustól újabb hatósági szabályozás lép életbe, amely ezúttal nem az élelmi
Tovább olvasom »
8 isteni túrós sütemény recept, amit ki kell próbálnod
A túrós sütemények a magyar konyha igazi alapdarabjai – egyszerre háziasak,
Tovább olvasom »
Szabad-e mikrózni az ételt? Mi az igazság a mikrohullámú sütő körül?
Sugároz, roncsol, „megöli” a vitaminokat – rengeteg rémhír kering a mikrohu
Tovább olvasom »
5 élelmiszer, ami a klímaváltozás miatt eltűnhet az életünkből
Vajon mi kerül a tányérunkra 20 év múlva? A klímaváltozás nem csak olvadó j
Tovább olvasom »
5 sós-édes kombináció, amit feltétlen ki kell próbálnod!
Van, aki imádja, van, aki először csak pislog – de a sós-édes párosítások t
Tovább olvasom »
Rakott, tejszínes, paradicsomos – 8 isteni tésztás fogás amit imádni fogsz
A tésztaételek igazi örök kedvencek: gyorsan elkészíthetők, laktatóak, és s
Tovább olvasom »