Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-marcipános szelet recept

Csokis-marcipános szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Világos piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 4 ek finomliszt

    Tarka piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 4 ek finomliszt
    • 1 ek kakaópor

    Csokis krémhez:

    • 20 dkg csokoládé
    • 2,5 dl habtejszín
    • 0,5 csomag habfixáló

    Marcipános krémhez:

    • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 1 ek cukor
    • 1,5 dl tej
    • 35 dkg marcipán massza
    • 2,5 dl habtejszín
    • 0,5 csomag habfixáló

    Tetejére:

    • 7-8 dkg csokiforgács

    Elkészítése:

    Világos piskóta készítése:

    A tojásokat a cukorral géppel kihabosítjuk kb. 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a lisztet is. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

    Tarka piskóta készítése:

    A tojásokat a cukorral géppel kihabosítjuk kb. 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a lisztet. Az 1/3 részébe kakaóport keverünk. A sárga tésztát egy szintén 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd rácsurgatjuk a kakaós részt. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

    Csokis krém készítése:

    A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és hagyjuk hűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, majd az olvasztott, langyosra hűlt csokoládéval  és a habfixálóval keményre verjük.

    Marcipános krém készítése:

    A tejet a cukorral feltesszük főni, majd bele szórjuk a lereszelt marcipánt. Csomómentesre főzzük. A tejszínes pudingport 0,5 dl vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a krémet. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a habfixálót is, és a marcipános krémmel kihabosítjuk.

    Összeállítás:

    A világos piskótalapot megkenjük a csokis krémmel. Ráhelyezzük a tarka piskótát, amire a marcipános krémet egyenletesen rásimítjuk, majd csokiforgáccsal megszórjuk. Behűtve, szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá