Csokis-marcipános szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csokis-marcipános szelet

Hozzávalók:

Világos piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek finomliszt

Tarka piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek finomliszt
  • 1 ek kakaópor

Csokis krémhez:

  • 20 dkg csokoládé
  • 2,5 dl habtejszín
  • 0,5 csomag habfixáló

Marcipános krémhez:

  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 1 ek cukor
  • 1,5 dl tej
  • 35 dkg marcipán massza
  • 2,5 dl habtejszín
  • 0,5 csomag habfixáló

Tetejére:

  • 7-8 dkg csokiforgács

Elkészítése:

Világos piskóta készítése:

A tojásokat a cukorral géppel kihabosítjuk kb. 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a lisztet is. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Tarka piskóta készítése:

A tojásokat a cukorral géppel kihabosítjuk kb. 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a lisztet. Az 1/3 részébe kakaóport keverünk. A sárga tésztát egy szintén 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd rácsurgatjuk a kakaós részt. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

Csokis krém készítése:

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és hagyjuk hűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, majd az olvasztott, langyosra hűlt csokoládéval  és a habfixálóval keményre verjük.

Marcipános krém készítése:

A tejet a cukorral feltesszük főni, majd bele szórjuk a lereszelt marcipánt. Csomómentesre főzzük. A tejszínes pudingport 0,5 dl vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a krémet. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a habfixálót is, és a marcipános krémmel kihabosítjuk.

Összeállítás:

A világos piskótalapot megkenjük a csokis krémmel. Ráhelyezzük a tarka piskótát, amire a marcipános krémet egyenletesen rásimítjuk, majd csokiforgáccsal megszórjuk. Behűtve, szeletelve kínáljuk.